Seguim amb la IC5146

Doncs després d’afinar una mica la posada en estació (ara tinc un error de 2.5′) i el seguiment, em queda afinar l’enfoc. Per l’alineació polar he estat utilitzant el PoleAlignMax i la veritat és que funciona de meravella (quan consegueixes entendre’l…). Per l’enfoc encara m’haig de currar moltes corbes amb el Focusmax i utilitzar la conpensació de temperatura. Amb 2500mm de focal tot és crític.Peró he aconseguit aixó:

CocoonX_LRGB_V2_PIX_02_WEB.jpg

Es nota molt l’enfoc (tampoc el seeing era molt bo). Son 10*600 seg en L + 3*300seg RGB .
A continuar batallant, jeje, amb tot.

Esta entrada fue publicada en Artemis, Astrofotografía, CDK12. Guarda el enlace permanente.

2 respuestas a Seguim amb la IC5146

 1. Dani dijo:

  Noi, brutal la Cocoon!!!

  En quant al problema d’enfoc fes un retall dels cantons i el centre amb la foto al 100% de resolució, amb aquella funció que té el pixin.
  Així es veurà el problema.
  Amb la resolució del JPG no s’aprecia cap dels dos problemes o jo no els arribo a veure.

  Si que veig perfectament las dues galàxies petites a la part superior esquerra però no trobo la tercera que em comentaves per telèfon.

  En qualsevol cas per fotos amb aquesta resolució ja tens el instrument a punt. Ara be, entenc que vulguis que surti be al 100% de resolució de la càmera i això ja es molt més complicat.

  Sembla del Hubble i continuo dient que en quatre dies que es prepari en Russell…. perquè ja te un competidor.

 2. Peter dijo:

  La foto es espectacular (en tu línea)
  Estoy de acuerdo con Daniel: desde luego yo soy incapaz de ver los errores que comentas. Habría que ver la imagen a la resolución original…
  Por cierto que a mí aún me queda como asignatura pendiente el ajuste fino a la polar, aunque me parece que hasta que no pueda tener el telescopio en un sitio fijo ni me lo planteo

Los comentarios están cerrados.