NGC507, en projecte…

Doncs he trobat un cúmul de galàxies prou interesant. A prop de M33, aquesta galàxia te una mag.12.2 i es troba al limit de la constelació de Piscis, Andromeda i Triangulum.

Només son 4 x 300 seg. amb el IDAS-LPS, peró es poden veure en el Fits original fins a 40 galàxies!!! Ara que tinc fetes 20 corbes del focusmax puc enfocar amb precisió per treure detalls d’aquests objectes tant petits….

ngc507_00X_WEB.jpg

Seguiré informando!!! 😉

EDITO:

Afegeixo una mica de color. Abans de tancar la paradeta vaig fer RGB 2x200seg en cada canal.

He estat consultant una estona els catàlegs d’Aladin i apareixen galàxies fins a la mag. 16.92 (PGC5026), peró hi ha una pila més de galàxies que no les he trobades en aquests catàlegs. Per l’aspecte potser arrivin a la mag.20. Hi ha un grupet ben dèbil just a sobre de l’estrella més brillant del centre.

ngc507_RGB_WEB.jpg

Esta entrada fue publicada en Artemis, Astrofotografía, CDK12. Guarda el enlace permanente.

3 respuestas a NGC507, en projecte…

 1. Dani dijo:

  Això sí que es un enfoc ben controlat.
  Tenint en compte que son 20 minutets de res a 2500mm de fl i f8… el camp promet molt.
  A veure que surt quan comencis a llençar fits.
  Em sembla que la previsió per a els propers dies no era gaire bona.
  Però tot arribarà.
  Ara ja feia dies que no pujàvem res al blog, sort del teu «projecte». 😉

 2. Peter dijo:

  Te felicito!!! Esto es amortizar el equipo.
  La verdad es que la exposición tan corta que has hecho el resultado es impresionante. Se nota esa abertura, ese peazo cámara… y sobretodo las manitas del dueño, porque el enfoque y el seguimiento son francamente buenos.
  Yo sigo con mi otro proyecto: el de montar el observatorio. Digamos que no estoy avanzando a una velocidad tremenda, pero tampoco es que haya mucho tiempo.
  Lo bueno es que he conseguido adherir a mi causa a dos importantes fichajes: el tío de Aurora, que es lampista y un amigo que tiene una empresa de construcción!. Por tanto podré contar con maquinaria pesada para la instalación final: grúa para subir los componentes al techo, hormigonera, paneles para hacer el encofrado de la columna… lo que haga falta!!! Ahora sólo hay que materializarlo

 3. Pere dijo:

  Joooer chaval… te haces un observatorio? O te preparas vivienda para cuando tu mujer te expulse vilmente de casa dada tu dedicacion a la astrofotografia?? Me lo ha explicado Dani. Podias colgar unas afotos para que se nos caiga la baba, no?

Los comentarios están cerrados.