Pole Align Max

Avui, abans de sopar , m’he posat amb el PoleAlignMax (PAM) de Larry Weber. Al final he entés el programa i puc dir que va de fàbula . I gràtis!!! 😉 . En menys de 15 minuts he aconseguit afinar la posta en estació a <1′ d’arc, i amb practica potser es pot fer en 5 minuts. Tot aixó tenint en compte la focal, 2540mm F.8

Aixó és la mostra:

Focus.jpg

Una unica exposició de 1800 seg. (30 minuts!) sense autoguiatge amb filtre Ha . L’estrella és Adelbarán a prop de pasar el meridià

El petit «cuc» que es veu es degut a entrar a la cúpula a moure-la per que el tub quedava tapat. I les petites oscilacions de les altres estrelles potser es degut a l’error periòdic (següent pas!).

Demà faré un mini-tutorial en un pdf i el penjaré, per que val la pena aquest programa. Punyetero fins que l’entens, peró després fenomenal.

EDITO:

Lo prometido es deuda

PoleAlignMax TUTORIAL
Faltarien unes quantes imatges per que fos més gràfic…peró ahir no vaig fer els «pantallazos».

Esta entrada fue publicada en Alineación a la polar, Artemis, Astrofotografía. Guarda el enlace permanente.

Una respuesta en “Pole Align Max

 1. Dani dijo:

  Sí senyor, quina currada.

  Crec que la frase clau al teu pdf es que no s’ha de executar el procés de correcció amb el 3 star alignment. Això te sentit, donat que el 3 star alignment crea un model del cel per que al fer el goto a les estrelles aplica les correccions adients.

  Això jo no l’havia fet mai i segur que es la causa de la imprecisió de la meva alineació.
  Imprecisió en el sentit de que mai he arribat a superar els 120 segons sense trail.

  Tot s’ha de dir que el seguiment en RA de les skywatchers no es pot comparar al de la Titán i tampoc el error periòdic.
  No obstant crec que la alineació tal i com la descrius tu hauria de millorar molt la precisió que actualment aconseguim amb les EQx.

  Excel·lent document.

Los comentarios están cerrados.