M13 de pena (LRGB)

Doncs aquesta és la primera en L+RGB. Només son dues exposicions de 5 minuts (res!) per cada canal. No és res de l’altre mon, pero aquest dies amb lluna, núbols, tramuntana,… no es pot fer més.

m13_00X_LRGB.jpg

CDK12.5 + Artemis + Baader LRGB filters

M’he adonat que processar imatges amb LRGB és força més complicat, sobre tot per la cal.libració. Dark, bias, flats per cada filtre, alineació dels canals, etc, etc, etc,etc…

I més amb material d’aquest dies dolents, és una currada.

En fin, que me cojo vacaciones astronómicas hasta la semana que viene (sin Luna…). Que me voy pa Güerva a comerme unas almejitas, jajajaja…. que mas quisiera!!!! 😉

Esta entrada fue publicada en Artemis, Astrofotografía, CDK12. Guarda el enlace permanente.

2 respuestas a M13 de pena (LRGB)

 1. Dani dijo:

  Continuo dient que es una passada la quantitat de llum (informació) que t’agafa el bitxo. Es impressionant que amb tan sols 10 min capti tanta llum.
  Entenc que no has fet flats per aquesta oi?
  Es veuen els donuts clarament.
  Lo de fer fotos en LRGB es massa per mi. Com tu dius «molta currada»
  En aquest sentit jo ni m’ho plantejo donat que amb prou feina arribo a fer una foto en color per mes. Si a més a més haig de repetir-ho tres cops + la L… em caldria un any sencer. RG al estiu B al nadal i L a setmana santa i òbviament només podria fer circumpolar.

  Promet molt aquest planewave i sempre pots fer en BW que son molt chulas o bé ferles amb la Luna 6 que serà més senzill.

 2. Peter dijo:

  Yo quiero sacar una foto que como mínimo dé tanta pena como la tuya

Los comentarios están cerrados.