IC405

Aquesta nit sembla que serà ben profitosa… 😉

La nebulosa IC405 a Auriga. Primera entrega de la meitat de les exposicions, amb processat mínim: 8*900seg en Ha bin 1×1.

Demà dedicaré una estona a fer uns bons flats, per que em sembla que hi ha materia per exprimir! La veritat és que aquest CDK m’al·lucina…
IC405_X2_web.jpg
Crec que avui treuré aprox. 4’5 hores d’exposició, a veure si el temps acompanya per fer O-III i S-II.

Edit DV:

IC405_X2_web_filtered.jpg

EDITO (P):

Imatge amb 4.5h en Ha:

IC405_Pix4C_web.jpg

Doncs aquesta crec que és la definitiva. Queda clar que fan falta exposicions més llargues per aconseguir que la RNS sigui més gran i poguer processar les imatges sense que aparegui soroll de fons.

Amb un filtre de 7nm i a F.8 es necessiten, mínim, 45min, per subexposició. Segons càlculs, la subexposició màxima a la que puc arrivar des d’el meu observatori és de 90~95 minuts. A por ello! jajaja.
Imatge combinant HaRGB:

PROVA_HaRGB_web.jpg

Torno a EDITAR….

IC405_Pix_DEF_WEB.jpg

Doncs aquesta crec que és la definitiva. Amb subexposicions de 15 minuts surt aixó. Está clar que falta temps. Amb un filtre Ha 7nm i a F.8 mínim 45 min. Segóns càlculs, la subexposició maxima amb aquesta configuració i des d’el meu observatori és de 90~95 minuts… a por ello!! jaja.

Esta entrada fue publicada en Artemis, Astrofotografía, CDK12. Guarda el enlace permanente.

2 respuestas a IC405

 1. Dani dijo:

  No pares ehhh!!!! 😀

  T’he editat així en plan ràpid la foto jpg per filtrar-la una miqueta i el resultat es el del jpg que es veu sota de la entrada Edit.

  Realment aquest CDK es la pera limonera. Quin detall que agafa.
  Pel que sembla es bastant millor que el meu ETX70 😀

 2. Pere dijo:

  Jaja, no paro quant puc!!
  He vist el «rentat de cara» que has fet,…millor, menys soroll.
  Em sorpren el CDK des de que li vaig ajustar la col·limació ha millorat la definició de la imatge una barbaritat. Ara falta que el temps acompanyi, que hi hagi un bon seeing, que el veí no encengui la llar de foc, que no hi hagi lluna, que la humitat no faci de les seves, … quasi res!! 😉

  He afegit la imatge en Ha definitiva processada.

  Son 18 x 900seg (4.5h) en Ha Baader 7nm apillades (SD-Mask) i calibrades amb MaximDl (bias, flats i darks).

  També afegeixo un «experiment». Una vegada acabades les 4.5h en Ha, vaig fer 3 x 300seg en RGB. Amb un encuadre diferent ja que vaig desplaçar el telescopi per tornar a enfocar i no vaig matar-me gaire al recentrar la imatge. Volia tenir una mica de RGB per veure com queda la combinació HaRGB. El resultat promet… només falta que ho pugui acabar!!

Los comentarios están cerrados.